16 Kasım 2012 Cuma

170'inci Sayı



Halkın Sesi gazetesinin 15 Kasım – 28 Kasım periyotlu 170’incı sayısı çıktı. Ankara Mamak’ta bulunan Dostlar Mahallesi’nde halkın kendi yaptığı “Barış Parkı” tabelasının AKP’li belediye tarafından sökülmesinin, AKP hükümetinin açlık grevi eylemcilerinin taleplerine yönelik saldırgan tutumunun ve Suriye’ye yönelik savaş politikalarının bir yansıması olarak değerlendiren gazete “AKP’nin barışa tahammülü yok” manşetiyle çıktı.

Halkın Sesi gazetesinin 170’inci sayısı çıktı. Gazetenin ana gündemlerini açlık grevi, üniversitelilerin 9 Kasım eylemi ve Bursa’daki metal işçilerinin isyanı oluşturuyor.

İnsanca Yaşam sayfalarında kentsel dönüşüm fiyaskosuna ve İETT’nin halka attığı kazığa yer veren gazetenin Dosya sayfasında Kamu Hastane Birlikleri Yasası ele alındı. Emek sayfasında metal işçilerinin isyanına yer veren gazete, Yüz Yüze sayfasında Taksim projesinin mağdurlarına mikrofonu uzattı. Tarih sayfasında da Taksim projesiyle gündeme gelen Topçu Kışlası’nın tarihi inceleniyor.

Kibele Sayfasında kadınlar, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü 25 Kasım’da sokağa çağırıyor. Kültür Sanat sayfasında işçi sınıfının ressamı İrfan Ertel ile yapılan söyleşi yer alıyor.

Gazeteyi sanal ortamda basım formatında okumak için üzerine tıklayınız.
İstediğiniz haberi okumak için haberin üzerine tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder