15 Ağustos 2014 Cuma

214. Sayı

Halkın Sesi gazetesi 14-27 Ağustos periyotlu 214'üncü sayısı çıktı. Gazete, "Kriz Çankaya’da çözüm sokakta” manşetiyle çıktı

Halkın Sesi gazetesi 214’üncü sayısı çıktı. Gazetenin manşetinde; son 30 yılın en düşük katılımıyla Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması ve AKP içi krizler işlenirken sokağın Erdoğan’a koltuğunda rahat vermeyeceği vurgulandı.

Suriyeli göçmenler sayfasında, Türkiye’ye sığınan yaklaşık 2.5 milyon Suriyeli’nin sömürü, saldırı ve düşmanlık altında yaşam savaşı vermesi, “AKP’nin cezasını Suriyelilere ödetme” başlığı altında işlendi.

Gündem sayfalarında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Erdoğan’ın kazanması, “Cumhur krizi Çankaya’da, diktatör sevdalısı sokağın hedefinde”, Ekmeleddin’in kaybetmesi, “Çatısı olanın adayı sandıktan çıkmadı”, Demirtaş’ın oy oranı ise, “Demirtaş ‘sol’dan kazandı” başlığı altında incelendi.

Dünya sayfasında, IŞİD’in katliamları, AKP’nin karşı tutum alamaması ve bölge halklarının direnişi ele alındı.

Kent/çevre sayfasında, HES’lerle, santrallerle, madenlerle, taş ocaklarıyla toprakları gasp edilen halkın ÇED toplantılarını yaptırmaması incelendi.

Eğitim sayfasında, Bilal’in 1 milyon imam hatip öğrencisi hedefi için eğitim sisteminde yapılan değişiklikler ele alındı.

Emek sayfasında, açıklanan sendika istatistikleri ve haklarından arındırılmış kamudaki taşeron şirket işçilerine Hak İş’in adres olarak gösterilmesi işlendi.

Ulaşım sayfasında, belediye otobüslerinin birbiri ardına yaşanan kazalarla gündeme gelmesi “Can güvenliği için nitelikli ulaşım hakkı” başlığı altında incelendi.  

Aleviler sayfasında, Türkiye’de ve Ortadoğu’da tırmandırılan mezhepçiliğe karşı direniş ve dayanışma eksenli yeni mücadele programı ele alındı.

Bizim mahalle sayfasında, “Sol mahalleleri nasıl bilirsiniz?” başlığı altında Sarigazi’ye ilişkin gözlemler ve röportajlar yer aldı.

Kibele sayfasında, kadın cinayetlerine karşı kadınların sokakta ve adliye önlerinde seslerini yükseltmesi incelendi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder