1 Ağustos 2014 Cuma

213. Sayı

Halkın Sesi gazetesi 31 Temmuz-13 Ağustos periyotlu 213'üncü sayısı çıktı. Gazete, "Çıkış yok!” manşetiyle çıktı

Halkın Sesi gazetesi 213’üncü sayısı çıktı. Gazetenin manşetinde; Erdoğan’ın tek adam eğilimleri, devlet içi çatışma, AKP içi çatlaklar ve halkın sandığa sığmayan mücadelesi işlendi.

Kibele sayfasında, Halkevci Kadınlar kampı Haziran İsyanı’ndan alınan güçle gericiliğe ve kadın düşmanlığına karşı direniş kararı çerçevesinde incelendi.

Gündem sayfalarında, Kemalpaşa Halk Festivali, “Aleviler Ne Yapmalı?” forumunun yanı sıra AKP’nin Cemaat’e yönelik operasyonu ele alındı.

Dünya sayfasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları “İşgal yayılıyor, direniş yükseliyor” başlığı altında işlendi. Ayrıca Suriye savaşında değişen dengeler incelendi.

Kent/çevre sayfasında, maden arama çalışmaları ve onlarca HES projesiyle sermayenin saldırısı altındaki Artvin’de halkın her türlü zorbalığa ve hukuksuzluğa karşı direnişi ele alındı.

Emek sayfasında, BEDAŞ’ta geleceğini işverenin iki dudağının arasına sıkıştırmak istemeyen enerji işçilerinin DİSK Enerji-Sen’le birlikte yürüttüğü hak mücadelesi işlendi.

Sermaye sayfasında, meydanlarda İsrail’e karşı esip gürleyen Erdoğan’ın İsrail’le ekonomik, ticari ve askeri ilişkileri kesmek bir yana geliştirmesi incelendi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sayfasında, Erdoğan, Ekmeleddin ve Demirtaş’ın söylemlerinin yanı sıra programları incelendi. Ayrıca, Erdoğan-Gül arasındaki ilişki hakkında süren tartışmalar, Erdoğan’ın seçimden sonra atmayı planladığı adımlar tam sayfa halinde işlendi.

Soma sayfasında, Soma Maden Katliamı’ndan sonra bölgede çalışmalarını hızlandıran Dev Maden-Sen Eğitim ve Örgütlenme Uzmanı Ethem Aydoğan ile yapılan söyleşi yer aldı.

Sokağın Sesi sayfasında, İsrail’in son saldırısında hükümet tarafından yönlendirilerek harekete geçen İslamcılardan önce harekete geçen Boykot Girişimi’nin eylemleri yer aldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder