4 Mayıs 2014 Pazar

207. Sayı

Halkın Sesi gazetesi 3-16 Mayıs periyotlu 207'nci sayısı çıktı. Gazete, "AKP korkmakta haklı, yürüyoruz..." manşetiyle çıktı

Halkın Sesi gazetesi 207'nci sayısı çıktı. Gazetenin manşetinde, AKP'nin 1 Mayıs'ta adı konmamış bir sıkıyönetim ilan etmesi, AKP'nin tüm engelleme çabalarına rağmen Taksim kapılarının zorlanmasını engelleyememesi, Ankaralı direnişçilerin Kızılay'ı 1 Mayıs alanına dönüştürmesi, İstanbul ve Ankara direnişlerinin yeni Haziran'ların habercisi olması işlendi.

2'nci sayfada Anadolu kentlerindeki 1 Mayıs eylemlerine yer verilirken 3'ncü sayfanın konusu ise BDP'li vekillerin HDP'ye katılması ve Kürt siyasetindeki yeniden yapılanma tartışmaları oldu.

Gündem sayfasında, cumhurbaşkanlığı tartışmaları, MİT yasası ve Anayasa Mahkemesi'nin Erdoğan eleştirisine yer verildi.

Dünya sayfasının konusu, "Öfke, isyan, bayram... Dünyanın 1 Mayıs'ı" başlığı altında 1 Mayıs eylemleriydi.

Kent sayfasında, AKP'nin talan projelerinde halkın itirazıyla karşılaşmamak için daha aceleci davranması, "Birleşik mücadele büyüyor AKP'nin acelesi var" başlığı altında incelendi.

Emek sayfasında, Zonguldak'tan Muğla Yatağan'a, Kütahya'ya binlerce işçinin özelleştirme saldırısına karşı direnişleri ele alındı.

Kibele sayfasında, Halkevci Kadınlar'ın 10 Mayıs buluşması irdelendi.

Söyleşi sayfasında, Halkevleri 23. Olağan Genel Kurulu öncesinde Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ile yapılan söyleşi yer aldı.

Kültür Sanat sayfasında, “Her yer festival, her yer direniş” sloganıyla direnişi perdeye taşıyan
9. İşçi Filmleri Festivali’nin İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da eş zamanlı yapılan açılışları işlendi.


Ankaralı direnişçilerin Kızılay 1 Mayıs direnişi tam sayfa işlenirken arka kapakta da İstanbullu direnişçilerin Taksim 1 Mayıs direnişi ele alındı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder