5 Nisan 2014 Cumartesi

205'inci Sayı

Halkın Sesi gazetesi 3 Nisan-16 Nisan periyotlu 205'inci sayısı çıktı. Gazete, "Hilesine kanmadık, sokağı bırakmadık: Kavgayı seçtik" manşetiyle çıktı

Halkın Sesi gazetesi 205'inci sayısı çıktı. Gazetenin manşetinde, yerel seçimlerin hile iddialarıyla şaibeli hale gelmesi, Erdoğan'ın balkon konuşmasında iktidarını şiddete, çatışmaya ve savaşa yaslanarak sürdüreceğinin sinyalini vermesi, halkın seçim hilelerine karşı sokağa çıkması işlendi.

Kibele sayfasında Ankara'nın Gülseren Mahallesi'nden şaibesiz seçilmiş Halkın Kadın Muhtarı
Dilek Kara ile bundan sonrasına dair sohbet yer aldı.

Üçüncü sayfada, Melih Gökçek-Mansur Yavaş ikilisi arasında geçen seçim yarışı ve Gökçek'in "şaibeli" zaferine karşı sokağa oy hakkına sahip çıkan binlerce kişinin eylemi işlendi.

Dördüncü sayfada, AKP'nin yerel seçim öncesinde iktidar olmanın tüm imkanlarını kendi propagandasını yaygınlaştırmak ve rakiplerinin sesini kısmak için hangi araçlarla kullandığı incelendi.

30 Mart'ta gündeme gelen seçim hileleri, usulsüzlükler ve saldırılar tam sayfa işlendi.

AKP'nin "zafer" görüntüsü verdiği gerileyiş ve iktidarını korumak için ayrışma ve çatışma dilini öne çıkarması krizli ve çatışmalı bir geleceğin işareti olarak altıncı sayfada değerlendirildi. Sosyalistlerin seçim değerlendirmeleri de bu sayfada yer aldı.

CHP'nin sağa kırarak siyaset yaptığı seçim sürecinden hüsranla çıkması, "CHP sağdan yürüdü ama aradığını bulamadı" başlığı altında ele alındı.

Sosyalistlerin Hopa, Ankara, Niğde Avanos, Dersim Ovacık ve Hatay Defne'deki yerel seçim deneyimleri iki sayfa halinde analiz edildi.

BDP'nin 3'ü büyükşehir 102 belediye kazanması ve yerel seçim performansı, "BDP'den AKP'yi geriletme atağı" başlığı altında incelendi.

Dışişleri, MİT, Genelkurmay'ın ifşa olan savaş planları, "Erdoğan savaş halinde" başlığı altında işlendi.


Arka kapakta, 2014 yerel seçimlerinin, AKP'yi aklamadığı, iktidarına meşruiyet sağlamadığı halkın hilesine kanmadığı, "Tek yol sokak!" başlığı altında ele alındı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder