2 Ağustos 2013 Cuma

188'inci Sayı

Halkın Sesi gazetesi, 1 Ağustos-14 Ağustos periyotlu 188'nci sayısı çıktı. Gazete, "AKP'yi halk korkusu sardı" manşetiyle çıktı

Halkın Sesi gazetesi, 188'nci sayısı çıktı. Gazetenin manşetinde, "Tatilciler dönecek, okullar açılacak, ligler başlayacak! Sokağı kaybeden AKP Eylül'ün gelişini bir felaket haberi gibi veriyor. AKP korkmakta haklı. Halk, nerede bir araya gelse bir direniş patlak veriyor. Stadlar, kampusler, sokaklar AKP'ye haram" sözlerine yer verdi.

Gazetenin direniş sayfasında, "Korkunun ecele faydası yok! Bunu daha çok duyacaksınız: Her yer direniş" başlığı altında eylemler incelendi. Dünya sayfasında , AKP'nin dış politikada yaşadığı çöküş ele alındı.
Kent/Çevre sayfasının konusunu ise her yerde patlak veren kent, doğa katliamına karşı yapılan eylemler ve ağacın gölgesinde yükselen muhalefet hareketi oluşturdu.

Emek sayfasında, Devrimci Sağlık-İş'in örgütlü, militan ve kararlı kazanımı üzerine söyleşi yer alıyor. Sermaye sayfasında ise AKP'nin Koç Grubu'na yaptığı politik-maliye operasyonu işlendi. Eğitim/Sağlık sayfasında, yeni eğitim/öğretim yılı yaklaşırken AKP'nin eğitim politikaları ve sağlık alanında "helal" kandan "milli" ilaç üretimi atakları işlendi.

Kadın sayfasında, "Hamileyiz, herkes gibi her yerdeyiz" başlığı altında Sultan Aksu ile hamilelik ve AKP'nin kadın politikaları üzerine yapılan söyleşi yer alıyor.

Arka kapak konusu ise, Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri'nin birlikte örgütlediği yaz okulu şenlikleri ve 8. Kolektif Yaz Kampı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder