29 Ağustos 2013 Perşembe

190'ıncı Sayı

Halkın Sesi gazetesi, 29 Ağustos-11 Eylül periyotlu 190'ıncı sayısı çıktı. Gazete, "Ağlama hesap ver!" manşetiyle çıktı

Halkın Sesi gazetesi, 190'ıncı sayısı çıktı. Gazetenin manşetinde, AKP'nin emperyalist savaş çığırtkanlığına soyunması, istikrar kozunun ekonomik kriz koşullarında elinde kalması ve halkın Erdoğan'ın gözyaşlarına kanmayıp hesap sormasına dikkat çekildi.  

Gazetenin direniş/şenlik sayfasında, Kemalpaşa Halk Festivali, Halkevi Yaz Okulu şenlikleri ve Kepez Halkevi'nin açılması işlendi. Dünya sayfasında, Mısır'daki sokak eylemleri, forumlar ve imza kampanyalarının sürmesi ele alındı. Ayrıca Suriye'ye askeri müdahale kapıdayken AKP'nin fırsat peşinde koşmasına dikkat çekildi.

Kent/Çevre sayfasında, AKP'nin ekonomideki tıkanmanın önünü açacağını düşündüğü kent yağmasını derinleştiren olimpiyatlar işlendi. Sağlık/Eğitim sayfasında, AKP'nin en iddialı projesi olan FATİH'te konulan hedeflerin tutması incelendi.

Emek sayfasının konusunu, tekstilde kazanımla sonuçlanan grevin işçilerde birleşme ihtimali yaratmasının işverenleri korkutması oluşturdu. Sermaye sayfasında dolar fiyatının fırlamasıyla dengesi sarsılan ekonomiyi düzeltmek için AKP'nin hem sermaye içi çelişkileri düzenlemesi hem de olası halk tepkilerini bastırması hedefi ele alındı.

Kadın sayfasında, Zülfü’nün katili/kocasının cezasından “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimleri yapılmasına karar verilmesi üzerine Zülfü Kadın Yaşam Parkı'ndan mahkeme salonlarında yaşananlar işlendi. Medya sayfasının konusunu, egemen medyanın görmezden geldiği direnişin kendi medyasını yaratması oluşturdu.

Arka kapak konusu ise, Antakya sokaklarında dinmeyen isyan ve art arda kurulan barikatlar oluşturdu. Ayrıca, Berkin Elvan, Adalet Yürüyüşçüleri, Ali İsmail ve Ethem için adları değiştirilen parklar, kurulan kütüphaneler işlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder