15 Ağustos 2013 Perşembe

189'uncu Sayı

Halkın Sesi gazetesi, 14 Ağustos-28 Ağustos periyotlu 189'uncu sayısı çıktı. Gazete, "AKP çıkmazda #yüklengezi" manşetiyle çıktı

Halkın Sesi gazetesi, 189'uncu sayısı çıktı. Gazetenin manşetinde, AKP'nin direnişin basıncı altında
ekonomik ve siyasi krizle karşı karşıya olması, üçlü seçimin kapıya dayanmasıyla AKP'nin yaşadığı telaşa dikkat çekildi. Ayrıca tırmanan iktidar içi mücadeleye ve AKP’nin eğitim ve sağlık politikalarının bir
bir çökmesine dikkat çekildi.  

Gazetenin direniş sayfasında, "Direniş forumlarında söz ve karar halkın" başlığı altında eylemler, kurulan meclis ve koordinasyonlar incelendi. Dünya sayfasında , AKP’nin, etrafında başka dost kalmaması pahasına El Kaide ile içli dışlı olması ve en yakınları tarafından bile eleştirilmesi ele alındı. 

Sağlık/Eğitim sayfasında, çöken tam gün yasası ve okulların açılmasına bir ay kalmışken AKP'nin eğitimdeki bocalaması işlendi. Kent/Çevre sayfasında, inşaat ekonomisine sırtını yaslayan AKP'nin yeni yıkımlarını meşrulaştırmak için geliştirdiği “vizyon” incelendi. 

Emek sayfasının konusunu,  6 Ağustos'ta hayatını kaybeden DİSK Enerji-Sen üyesi Murat Göçmen'in, katillerinin AKP yandaşı Cengiz-Kolin-Limak üçlüsü ve taşeron sistemi olması oluşturdu. Sermaye sayfasında egemenler arası çatışmalar, "AKP baş edemiyor, kriz büyüyor" başlığı altında incelendi. 

Kadın sayfasında, kadın forumları ele alındı. Kültür Sanat sayfasının konusunu ise Gezi Direnişi ile birleşen sanat ve ortaya çıkan sanatsal üretimler oluşturdu. 

Arka kapak konusu ise, AKP'nin eylül korkusunun iki başlığı üniversitelerin açılması ve liglerin başlaması
oluşturdu. Üniversiteliler ve taraftarlarla yapılan söyleşi arka kapakta yer aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder