7 Şubat 2013 Perşembe

175'inci Sayı



Halkın Sesi gazetesinin 28 Ocak – 6 Şubat periyotlu 175’nci sayısı çıktı. AKP'nin emekçileri sefalete ve insanlık dışı çalışma koşullarına mahkum etmesi, yeni yasalarla sendikalara biçim vermeye çalışması, tüm ülkede ayağa kalkan işçilerin bunu da örgütlü mücadeleyle aşacağına dikkat çeken gazete "Taşeroncu iktidarın hükmü örgütlü işçiye sökmez, taşerona teslim olmayacağız!" manşetiyle çıktı

Halkın Sesi gazetesinin 175’nci sayısı çıktı. Gazetenin gündemini, sendika hakkı engellenmeye çalışılan işçilerin mücadelesi, Çağdaş Hukukçular Derneği'ne yönelik saldırılar, Paris'te katledilen üç kadın siyasetçi ve 6'ncı yılında Hrant Dink cinayeti oluşturuyor.

Büyük Eğitim Hakkı Buluşması’na geniş yer ayıran gazetede, Eğitim Hakkı Forumu’nun iki gününde gerçekleştirilen atölyeler, konuşmalar, sonuç bildirgesi yer alıyor.

Derelerine, çaylarına sahip çıkanların yargılandıkları Hopa Davası’na ve Newroz Davası’ndan tutuklu Kadir ve Oğuz’un serbest bırakılmasına sokağın sesi sayfasında yer veriliyor.

Kadın sayfasında Hindistan’da kadına yönelik şiddetin sistematik ve köklü oluşu işlenirken, sağlık ve çevre sayfasında Arhavi’deki köylülerin HES projesine karşı direnişi konu alınıyor.

Söyleşi sayfasında, yasaklı kitaplar ve AKP’nin eğitim politikaları üzerine Muzaffer İzgü ile yapılan sohbet yer alıyor.

Dosya sayfasında Redhack’in ortaya çıkardığı belgelerle piyasa ilişkileri içinde çürüyen üniversite deşifre ediliyor. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder