25 Ekim 2014 Cumartesi

219. Sayı

Halkın Sesi gazetesi 23 Ekim-5 Kasım periyotlu 219'uncu sayısı çıktı. Gazete, "Halkların kardeşlik koridoru" manşetiyle çıktı

Halkın Sesi gazetesi 219’uncu sayısı çıktı. Gazetenin manşetinde; Kobanê direnişinin tüm hesapları bozması, ABD-KDP-AKP'nin bağımsızlığını isteyen halkı şimdi de "yardımlarla" teslim almaya çalışması yer aldı.

Kibele sayfasında, Türkiyeli ve Kobanêli kadınların gericiliğe, savaşa karşı direnişte buluşması işlendi.

Gündem sayfalarında, Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı "güvenlik paketi", Kobanê direnişinde hayatını kaybeden savaşçılar, müzakere sürecindeki son durum işlendi.

Kobanê sayfasında, dünyanın kayıtsızlığı, koalisyonun sessizliği, AKP'nin cephe alışı, IŞİD'in dört yandan gelen ağır saldırılarına karşı direnişin bir aydır tüm tutum ve hesapları tersine çevirmesi değerlendirildi.

Dünya sayfasında, İrlanda halkının parasız su mücadelesi ve İtalya'da öğrencilerin eğitim reformuna karşı eylemleri incelendi.

Ortadoğu sayfasında, ABD, AKP ve Körfez ortaklığı "Ilımlılar saldırıyor, halklar direniyor" başlığı altında ele alındı.

Emek sayfasında, işçilere mezar olurken kapanmayan maden ocaklarının "maliyet" bahanesiyle kapanması, patronlarla devletin danışıklı dövüşüne işçilerin alet edilmeye çalışılması, işçilerin Dev Maden Sen'le kirli pazarlıklara karşı mücadele etmesi yer aldı.

Sermaye sayfasında, Ali Babacan tarafından açıklanan 2015-2017 Orta Vadeli Program'ın işçiler, yoksullar ve patronlar için ne anlama geldiği incelendi.

Kent/Çevre sayfasında, AKP'nin yeni saldırılarla gelmesi, Validebağ Korusu'ndaki direniş ve Kazdağları'nda köylülerin baraja izin vermemesi işlendi.

Eğitim sayfasında, AKP'nin sıradaki hedefinin karma eğitimi kaldırmak olduğu ve bu hamlenin AKP güdümlü sendika Eğitim Bir Sen Başkanlar Kurulu'nda verilmesi ele alındı.

Dayanışma sayfasında, etnik ve mezhepsel çatışmalara, gerici faşist saldırılara karşı sokak sokak örgütlenen "İnsanlık yaşasın, insanlar yaşasın!" kampanyası irdelendi.

Kontrgerilla sayfasında, Kobanê eylemleri sırasında yeniden ortaya çıkan kontrgerilla aygıtları "2014'ün kirli savaşında kontrgerilla" başlığı altında incelendi.

Hukuk sayfasında, HSYK seçimleriyle gündeme gelen yargıdaki hegemonya savaşı, "10 soruda HSYK" başlığı altında ele alındı.

Tarih sayfasında, IŞİD barbarlığına karşı tüm insanlık için direnen Kobanê halkının, Nazi zulmüne karşı tarihin seyrini değiştiren Stalingrad ve falanjist İspanyollara karşı savaşan Barcelona direnişlerini hatırlatması işlendi.

Sokağın Sesi sayfasında, zeytinliklerinin kesilmesine karşı Somalı köylülerin bir ayı aşan direnişi yer aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder