21 Haziran 2014 Cumartesi

210. Sayı

Halkın Sesi gazetesi 19 Haziran-2 Temmuz periyotlu 210'uncu sayısı çıktı. Gazete, "Katliamların ortasında düzenin koltuk kavgası başladı. Halk insanca yaşam kavgasında" manşetiyle çıktı

Halkın Sesi gazetesi 210'uncu sayısı çıktı. Gazetenin manşetinde; Roboski, Haziran, Soma ve Lice'yle AKP'nin her adımının bir katliam olduğu, AKP destekli cihatçıların şimdi de Irak'ta katlettiği yazıldı. Ayrıca CHP'nin Amerikancı-Liberal-İslamcı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı göstermesi ve cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları sürerken madenlerden yoksul  mahallelere direnişin sürmesi işlendi.

Kibele sayfasında LGBTİ'lerin Onur Haftası'na hazırlanması ve Halkevci Kadınlar'ın Somalı kadınları ziyareti ele alındı.

Gündem sayfalarında, 14 yaşındaki İbrahim Aras'ın Adana'da polis tarafından öldürülmesi, AKP'nin müzakere sürecinde "katliamlarla" ilerleyen bir yol haritasını benimsemesi, çatı aday olarak İslamcı-Liberal bir ismin seçilmesine yer verildi.

Sermaye sayfasında, IŞİD'in Irak'ta ilerlemesiyle Türkiye'nin Irak'a ihracatının durma noktasına gelmesi ve petrol boru hatlarındaki kriz işlendi.

Dünya sayfasında, Irak-Suriye hattında yaşanan savaş ve IŞİD'in bugünlere nasıl geldiği, "Biladü'ş-Şam ve Mezopotamya halklarının düşmanı, Irak Şam Cihat Çetesi" başlığı altında incelendi.

Dünya sayfasının ikincisinde ise AKP'nin Suriye'ye karşı cihatçı silahının ters tepmesi, "Kapıdaki tehdit: Pakistanlaşma" başlığı altında ele alındı.

İki tam sayfa işlenen emek sayfalarının konusu ise taşeron yasasıyla Somalı işçilerin mücadelesi.

Kent sayfasında, Bartınlıların Amasra'da kurulması planlanan termik santrale karşı mücadelesi işlendi.

Haziran İsyanı sayfasında, bir yaşına giren Çapul TV'nin bir hafta boyunca yaptığı etkinlikler ve Taksim Dayanışması'nın davası yer aldı.

Sokağın Sesi sayfasında, Halkevleri'nin Soma'da kurduğu, "Madenci Evi" için ülkenin dört bir yanında yapılan çağrılar ve Mamak'taki etkinliğe 20 bin kişinin katılması Soma için dayanışmaya ses vermesi işlendi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder