8 Ekim 2013 Salı

193'üncü Sayı

Halkın Sesi gazetesi, 8 Ekim-23 Ekim periyotlu 193'üncü sayısı çıktı. Gazete, "Elde var gericilik” manşetiyle çıktı

Halkın Sesi gazetesi, 193'üncü sayısı çıktı. Gazetenin manşetinde, Demokratikleşme Paketi’nden demokrasi çıkmaması, tabanıyla baş başa kalan Tayyip’in tek kozunun dinci gericilik olması ve halkın gerici uygulamalara sessiz kalmaması işlendi.  

Gazetenin direniş sayfasında, hayatını kaybeden direnişçilere yönelik uygulanan delil karartma operasyonları ve AKP’nin katliamların üzerini örtmeye çalışması, “AKP hukuku: Halka saldır, polisi koru” başlığı altında incelendi.

Gündem sayfalarında, açlık grevine giren Vanlı depremzedelerle söyleşi yer aldı. Ayrıca üniversitelerdeki yurt isyanları ve yemekhane, kantin boykotları ele alındı.

Demokratikleşme Paketi, “Pakette halkın demokrasi taleplerine yer bulunamadı, AKP’nin yeri dar” başlığı altında tam sayfa işlendi.

Kent/Çevre sayfasının konusunu, 28 yıl önce köylerini, verimli topraklarını kömür ocakları ve santrallere terk eden Yatağan Eskihisarlılar’ın mücadelesi oluşturuyor.

Ulaşım sayfasında, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın “Her yerde metro her yer metro” yalanı ile İstanbul’daki reklam panolarını doldurması ve yerel seçim çalışmalarına başlaması işlendi.

Eğitim/Sağlık sayfasında, AKP’nin AB ile yürüttüğü Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi incelendi. Ayrıca, koruyucu sağlık hizmetlerinin yetersizliğinden aşıların yapılamaması ve salgın hastalıkların yayılması ele alındı.

Sermaye sayfasında, Demokratikleşme Paketi’ne sermaye temsilcilerinin yaklaşımları “Sermaye istikrar peşinde” başlığı altında incelendi.

Dünya sayfasında, cihatçılara kapılarını açan AKP’nin emperyalist efendileri ile “mücahit kardeşleri” arasında sıkışması işlendi.

Emek sayfasının konusunu, Dersim’de Enerji-Sen öncülüğünde gerçekleştirilen grevin sonuç vermeye başlaması oluşturdu. 

Sokağın Sesi/Kibele sayfasında, direnişte hayatını kaybeden çocukları, arkadaşları için Antakya Armutlu’da yürüyen anneler ve kadınların eylemi bulunuyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder