29 Mart 2013 Cuma

178'inci Sayı


Halkın Sesi gazetesi 7-20 Mart periyotlu 178'nci sayısı çıktı. Sinop ve Samsun'da başlayıp yaygınlaşan faşist saldırılara karşı devrimcilerin direnişini ve kadın mücadelesini konu edinen gazete; "AKP sıkıştıkça polisi, gericileri, faşistleri sokağa salıyor. Sokağa vız gelir!" manşetiyle çıktı

Halkın Sesi gazetesi 178'nci sayısı çıktı. Gazetenin gündemini Sinop ve Samsun'da başlayıp yaygınlaşan iktidar destekli faşist saldırılar karşısında devrimcilerin yükselttiği direniş, AKP'nin eğitim hakkı mücadelesinin karşısına gerici faşistleri, kadın mücadelesinin karşısına polisi çıkarması ve sokağın gösterdiği direniş oluşturdu.

23 Mart'ta Ankara'da yapılacak olan Halkevleri 81. yıl Şenliği gazetenin 3'ncü sayfasında konu edildi.

Dosya sayfasında 2B Yasası ve köylülerin direnişi,eğitim sayfasında Gültepe'de eğitim hakkını savunanlara yapılan faşist saldırı ve emek sayfasında Devrimci Sağlık İş Sendikası'nın kurduğu referandum sandıkları anlatıldı.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın yasakları ve Halkevcilerin yasaklara karşı mücadelesi gündem sayfasında işlendi.

Söyleşi sayfasının konuğu Petrol İş Kadın Dergisi'nin 10'uncu sayısı sebebiyle sohbet ettiğimiz derginin Genel Yayın Yönetmeni Necla Akgökçe.

Çevre/Sağlık sayfasında Mersin'e gelen termikçiler ve köylülerin eylemleri konu edilirken sermaye sayfasında Başkent Elektrik Şirketi'nin yeni ortağı enerji tekeli E.ON incelendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder