18 Mayıs 2013 Cumartesi

183'üncü Sayı

Halkın Sesi gazetesi 16-29 Mayıs periyotlu 183'üncü sayısı çıktı. Bütün Türkiye'nin “Reyhanlı halkı yalnız değildir! Erdoğan, Davutoğlu istifa” diyerek sokaklara dökülmesi ve hesap sormasını konu edinen gazete, "Reyhanlı için yasta, savaşa karşı ayaktayız!" manşetiyle çıktı

Halkın Sesi gazetesi 183'üncü sayısı çıktı. Gazetenin gündemini, Reyhalı'da gerçekleşen patlama sonrası Türkiye’nin dört bir yanında yapılan eylemler ve AKP'nin Reyhanlı'ya ilişkin açıklamaları oluştu.

Gazetenin gündem sayfasında yasaklanan Taksim Meydanı ve bu yasağı delmek için gerçekleştirilen eylemler oluşturdu.

Reyhanlı, ABD ve Rusya'nın Esad'lı bir çözümü konuşmaya başlaması ve Tayyip Erdoğan’ın ABD biletini cebine koyması dünya sayfasında işlendi. 

Fındıklı'daki HES mücadelesi çevre sayfasının, Halkevleri'nin düzenlediği Yerel Yönetimler Forumu da kent sayfasının konusunu oluşturdu.

Emek sayfasında Adana'da mevsimlik tarım işçilerine sağlık taraması yapmak isteyen üniversitelilerin jandarma tarafından engellenmesi değerlendirildi.

Sermaye sayfasında üçüncü havalimanı ihalesi işlenirken, kadın sayfasında Zülfü'nün davasına alınmayan Halkevci Kadınlar'ın dava takibi ele alındı.

Söyleşi sayfasının konuğu ise Trabzon Çayırbağı'nda taş ocaklarına karşı mücadele eden köylüler oldu.

Dosya sayfasında Taksim Projesi ve kent meydanlarının önemi değerlendirildi.

Tarih sayfasında Fatsa'daki yerel yönetim deneyimi ele alınırken, medya sayfasının konusunu Taraf gazetesindeki yeni ayrılışlar ve Taraf'ın misyon krizi oluşturdu.

Kültür sanat sayfasında Marmaray kazılarında ortaya çıkan uygarlıkların eserlerinin mühürlü beklemesi ve "çanak çömlek" denilerek gerekli önemi görmemesi değerlendirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder